Start > Systemdrift > BRP Systems Drift

Ladda hem klienten

Ladda version 4.2 av Windows klienten här

Norge baserad drift

Klicka här för information om norge baserad driftsmiljö

FAQ för BRP Drift

Här hittar du vanliga frågor och svar

Beskrivning av tjänsten

ASP Drift av BRP Systems är en tjänst där drift, övervakning och backup av BRP Systems tas om hand av Netono på en central plattform. Du som kund får säker och flexibel tillgång till BRP via Internet. Tjänsten är uppbyggd av modern och erkänd mjuk- och hårdvara vilket sörjer för att ge dig som användare tillgång till en bra och driftssäker tjänst.

Vår leveransmodell bygger på begreppet SaaS – Software as a Service – eller programvara som tjänst över internet. Det betyder att du betalar för de behov du har idag. Du kan över tiden både skala upp och skala ner antal användare eller storlek på system.

Fördelar

Ingen investering

Då ni köper en tjänst behöver ni inte någon initial investering i hård eller mjukvara samt licenser, allt detta ingår i månadskostnaden.

Skalbarhet

Då ni betalar per användare kan ni anpassa tjänsten i takt med att ert behov ökar eller minskar.

Ingen serverdrift

Då Netono tar allt ansvar för driften av servrarna behöver ni inte hålla på med patchhantering, uppdateringar, övervakning eller ha tekniker tillgängliga.

Backup

Då databaserna automatiskt backas upp i servermiljön behöver ni inte ta egna backuper. Vill ni ha backup filer för egen arkivering kan dessa skickas till er månadsvis rekomenderat.

Övervakning

Netono övervakar alla kritiska system dygnet runt, året runt vilket innebär att vi kan vara proaktiva och ofta förhindra ett problem innan det påverkar leveransen.

Kompetens

Ni slipper ha egna tekniker och får tillgång till kompetens med mångårig erfarenhet av installation och drift av BRP Systems.

Geografiskt oberoende

Då BRP är åtkomlig via internet är enda kravet att man har en internetanslutning för att kunna köra applikationen. Detta passar organisationer som är spridda på flera fysiska platser.
Kostnadseffektivt

Då ni kommer dela viss infrastruktur med andra kunder kan vi hålla en hög effektiviseringsgrad och på så sätt lägre priser än våra konkurrenter samt bättre ROI än att bygga upp en egen miljö.

Teknik

Tekniken bygger på Microsoft Remote Desktop där ni som kund asluter till Netonos centrala Remote Desktop farm via internet med hjälp av en förkonfigurerad RDC klient.

Åtkomst

Åtkomst ges via 100Mbit Base-T anslutning till internet. Internetanslutningen levereras av underleverantör och består av två redundanta anslutningar från olika internet leverantörer med automatisk överkoppling.

Skrivare

Då skrivare generellt är ett stort problem vid Remote Desktop lösningar använder Netono en specifik skrivarlösning som tar bort behovet av matchande drivrutiner vilket innebär att utskrifter funkar utan problem från nästan alla olika skrivarmodeller.

Klient och operativsystem

Netono tillhandahåller en förkonfigurerad klientprogramvara för att förenkla installation. Klientprogramvaran använder sig av den i Windows inbyggda RDC klienten och integrerar skrivarlösningen samt lagrar dom användaruppgifter som krävs för att ansluta.

Klientprogramvaran är supporterad för Windows XP, Vista och 7 både 32-bit och x64. Det finns också äldre versioner som fungerar på Windows 2000 men då Microsoft lagt ner supporten för detta operativsystem kan vi inte garantera funktionalliteten.

Mac OSX fungerar också med Remote Desktop Connection for Mac, dock kräver detta manuell konfigurering och vi kan inte garantera utskriftsfunktionallitet.

Tunna klienter med inbyggd RDP klient fungerar också bra, dock kan vi inte utnyttja fördelarna med skrivarklienten varpå alla skrivare inte stöds.