Upplösning vid byte av skärm

Om man flyttar mellan tex laptop och en extern skärm så följer inte upplösningen med. Detta beror på att RDP klienten känner av upplösningen på skärmen vid första inloggingen och använder sedan denna. Det finns två olika lösningar på detta:

1. Smart Resizing
Vi har aktiverat denna funktionen och man behöver ladda hem RDP filen från http://portal2.feelgood.se igen för att den ska vara aktiv. I denna filen minskas storleken på RDP fönstret dynamiskt istället för att man ska slippa scrolla. Detta innebär att texten kan tryckas ihop lite men bör funka bra så länge skärmstorleken inte skiljer sig markant eller har oilka höjd/bredd förhållande.

2. Disconnect / reconnect
För att RDP klienten ska känna av en ny upplösning måste man koppla ifrån sessionen genom att klicka på X:et uppe i den blåa listen i RDP fönstret och sedan göra en ny inloggning. Viktigt är då att man hela tiden befinner sig på Feelgoods nät, annars riskerar man att inte komma tillbaka till samma session.