BRP på Mac

För att kunna köra BRP på en Mac behöver du göra följande installation och konfigurering.

Installation av Microsoft Remote Desktop

Hämta applikationen på App Store. Klicka på äpplet uppe i vänstra hörnet, välj appstore. I sökfältet i appstore, skriv in "microsoft remote"
Installera och starta Microsoft Remote Desktop.

Konfigurering av Microsoft Remote Desktop

Klicka på "New" (plustecknet). Ett nytt fönster öppnas.

Under "Connection name", döp uppkopplingen till vad du vill, i exempel nedan "BRP"

Skriv in "ts.netono.se" under "PC name"

Under "User name" var noga med att skriva in "ncs\" före ert användarnamn. Exempel: ncs\netonos-1

Under "Password" måste ni lägga till ett prefix innan ert lösenord, prefixet är: "ghGFdke3D"  Exempel: ghGFdke3DJ45xJsgh889g0

Under "Session" kan du välja att lokala skrivare ska vara tillgängliga för BRP. Vi kan tyvärr inte supportera för alla typer av skrivare men generellt brukar det funka utan problem.

Under "Redirect" kan du välja att göra lokala mappar tillgängliga för BRP. Detta är ett måste om du vill kunna hämta eller spara filer till eller från din lokala dator.

Klicka på pil ned vid "Path" och välj lokal mapp.

För att spara, klicka bara på röda "stängknappen" i "Edit Remote Desktop" fönstret.

För att starta BRP måste du först starta "Microsoft Remote Desktop" Klicka sedan på den uppkoppling du skapat. I exemplet ovan skapas en som heter "BRP"